Hösten är här

Har ni också kännt av att hösten har kommit!? Jag gillar hösten. Det är en mysig årstid och man kan sätta fram massa ljus och bara mysa. Fast sommaren försvann lite väl fort tyvärr =/


Onsdag 31/8-2011

Ja i helgen var vi ju på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby! Hade en jättebra dag och barnen var så snälla och glada. Dumt bara att jag var så satans förkyld, då blir man ju lite hängig! Men det gick bra ändå :)

Idag har jag haft fullt upp! Först var mamma här på en fika. Efter det var det dags för BVC och 18-månaders kontroll för twinsen. Dagens vikter och längder:

Ebba: 9465 gr 78 cm
Clara: 8440 gr 75 cm

Så det skiljer ju nästan precis 1 kg på dem som det alltid har gjort! Dock känns Ebba mycket större än Clara. Clara hade spurtat rejält på vikten så nu är hon äntligen uppe på normalkurvan. Ebba hade spurtat mer på längden. Men det är skönt att de växer som de ska :) Annars så är dem nästan helt ikapp en normalfödd 18-månaders och det känns himla skönt. Det hade man inte trott för 1,5 år sedan. Sprutan mot mässling, rödahund och påssjukan fick dem också idag! Inte lika kul dock.

Efter BVC var vi på föräldrarmöte på Felicias dagis. Gick bra och Felicia ville visa allt som hon har gjort! Hon är så duktig våran tjej.

Igår bakade vi kanelbullar. Blev ca 170 stycken så nu jäklar kan vi äta bullar. Råkade visst göra på ett för stort recept. Men det ska nog gå ner. Det får bli många fikor framöver :)



Vi har bokat oss en resa också! Så den 20:e september åker vi till Grekland. Kommer bli så skönt! Felicia ska följa med, men Twinsen får stanna hemma denna gången, så dem ska vara hos mamma och lite hos Johns föräldrar! Kommer sakna dem massor, men det ska samtidigt bli väldigt skönt att få komma iväg lite och bara rå om Felicia.

Fick brev hem om cykelfesten igår. Vi ska göra efterrätten och jag har ingen aning om vad vi ska göra. En var ju laktosfri så man måste ju tänka på det också. Förslag någon? Sen fick vi 3 st kuvert som ska öppnas samma dag som festen vid olika klockslag. Kommer bli superkul det här :) 

Till helgen ska vi på kräftskiva MUMS! Som jag har längtat efter detta. Vi ska göra lite paj och ta med oss! Ska försöka hinna fixa Felicias pass i helgen också. 

Imorgon är det pompedax igen! Tjohoo :) Ska shoppas massa fina kläder!

Nu är det dags för sängen. 

Puss & Kram 

Bilder från Astrid-Lindgrens värld


Torsdag 25/8-2011

Go middag :) Idag jobbar john precis hela dagen så det blir bara jag och barnen hemma! Får se vad vi hittar på! Måste nog in och handla lite sen!

Igår storstädade jag hela huset! Det tog ett par timmar med barnen hemma, hehe! Men det blev fint iallafall! Fast när man är färdig med ett rum så kommer twinsen dit och stökar ner allt igen så då är det bara att börja om!

Usch jag tror jag håller på att bli förkyld. Jag vill inte! Ebba blev superförkyld igårkväll bara så där! Men jag var superförkyld samma tid förra året. FY FY FY! Ibland är det faktiskt så att en riktig förkylning är fan värre än att föda barn haha!

Får se om jag hinner baka bullar ikväll. Har sagt det ett tag nu, men det är alltid nåt som kommer emellan! Synd bara att vårran assistent har gått sönder men det får väl gå ändå!

Nu blir det lek och mys med twinsen!

Puss & Kram

Mätt och go :)

Nu har vi ätit och John håller på att natta barnen! Så jag ska passa på att kolla på nya avsnittet av TRUE BLOOD! Är ju så satans spännande nu :)


Måndag 22/8-2011

Idag har jag haft besök av mamma, mormor, Sandra och Noah! Dem var här och fikade och pratade lite :)

Igår bokade vi våran resa till Grekland! ska bli så underbart att komma iväg lite. Vi ska ha med oss Felicia och Twinsen ska vara hos mormor och lite hos farmor och farfar! Kommer sakna dem som sjutton, men Felicia kommer få superkul tror jag! Vi ska hitta på en massa skoj :) Så den 20:e september åker vi!

Igår kollade vi på film. Bad teacher! Den var grymt rolig och gud va skoj det måste ha varit att spela den rollen som Cameron Diaz spelade. Hade jag lätt kunnat göra hehe :) Hade väl hört lite si och så om denna filmen men jag är ofta tvärtemot alla andra när det gäller film :)

Bad Teacher Poster

I veckan händer lite allt möjligt och till helgen ska vi åka till Astrid Lindgrens värld! Kommer bli superkul. Och jag ska ta och beställa handleds-band till twinsen! Känns så mycket tryggare när man åker iväg bland massa folk så man vet att dem inte springer iväg! Speciellt när man har 2 små som springer åt varsitt håll! Hoppas bara att dem tycker om och ha det på sig!

Handleds-band - handl

Igår klickade mitt pekfinger hem lite kläder igen! inte bra, men jag kan ju inte låta bli. Det blev såna här klänningar till twinsen



Och förra veckan beställde jag vintermössor till twinsen också! Kommer bli så fina i vinter! Det kanske blir en runda till kosta outlet i veckan och köpa overall till Felicia! Brukar ju ha endel fint där.


Torsdag 18/8-2011

Grå dag idag också! Vill ha lite soool! Tur att jag har mina underbara barn som gör humöret på topp ändå! Ikväll ska vi hem till mamma och äta middag. Ska bli skoj :) Ska hämta ut lite grejer som jag har beställt också! Alltid lika kul.

Veckan har varit ganska lugn. Var på 1-års kalas i måndags hos Jessica och lilla Vilda. Där bjöds det på kladdkaka och fruktsallad! Väldigt mycket barn och vuxna :) Mycket trevligt var det!

Ska strax ta tag i tvätten hade jag tänkt! Hur mycket man än tvättar så försvinner det ju aldrig.

Puss & Kram


Vart tog Ebba vägen?


En tvillingförälders 10 budord

1. Du skall icke köpa olika sorters bebisstrumpor, EN färg, EN modell - annars får du ett helvete

2. Du skall inhandla kjol eller byxor med VÄRLDENS STÖRSTA fickor till dig själv - ty du kommer alltid ha famnen full (en nappflaska, 8 nappar, en matningssked och en mobil MÅSTE få plats. Minst.)

3. Du skall icke räkna med att ha fina kläder. Om ni är på fest, ha på en kofta till barnen är i säng - sedan kan du ta av spyor och barnmat och visa en tjusig top under (visserligen med en V-formad spyfläck där koftan delade sig, men lite får man leva med)! 

4. Du skall äta ditt dagliga bröd när du KAN - inte när du VILL (för då får du inget) 

5. Du skall sminka dig i en optimal ordning så att du inte ser koko ut om du blir avbruten och sedan glömmer eller inte får tillfälle att göra klart (börja förslagsvis med concealer på påsarna under ögonen)

6. Du skall icke vara lyhörd för dina barns behov. Du skall istället göra ett schema för när det är OK att ha olika behov och följa det. Annars kommer du aldrig att räcka till. Äta och sova gör de på bestämda tider, inte när de verkar hungriga eller trötta. (Och du kommer att märka att de blir synkroniserade och urnöjda med detta! Det tar bara olika lång tid att komma dit). 

7. Du skall aldrig tänka i rättvisetermer när det gäller tvillingbebisar. Får du tillfälle att gosa och pussa på en av dem - GÖR DET! Ha inte dåligt samvete för att din andre guldklimp under tiden får ligga själv på filten. Nästa gång är det han som behöver dig 100%.  

8. Du skall icke lära dina barn att vagnen rullar när de sover i den. Jätteskönt att gå ut att gå ibland men den tiden de sover kan vara värdefull att ha till annat också. Typ sova själv.

9. Du skall icke köpa ETT paket blöjor, NÅGRA burkar barnmat eller ETT paket välling. Du ska köpa så MYCKET du någonsin kan bära och lägga upp lager som är enorma. Ty annars får du tillbringa lika mycket tid i affären som hemma. 

10. Tänk gärna på vilodagen, du kommer definitivt att helga den. Men den kommer inte.


Torsdag 11/8-2011

Gokväll! Sitter och letar lite vinterkläder till barnen på nätet! Har beställt 2 st mössor hittills :) Det gäller ju att vara ute i god tid för annars tar ju allt slut!

Veckan som gått har varit ganska lugn. Har fikat med Anna, Mamma och malin var här igår och idag har Sandra, Mattias och Noah varit här! Dem fick med sig Felicia hem så hon ska sova där tills imorgon!

Imorgon ska vi hem till Jimmy, Mimmi och Doris och hälsa på i deras nya hus! Ska bli skoj :). På lördag kommer nog Anna och Jerry hit en sväng! Så det blir en skoj helg.

Nähä dags att sova!

Puss & Kram

Helgen!!!

I helgen har det varit Karl-oscar dagarna här i växjö. Var nere en runda både på fredagen och lördagen! På lördag kvällen var jag och John och jobbade på ett bröllop! Det gick superbra och det var kul att komma ut och jobba lite igen! Kommer bli skoj att börja jobba sen i Januari-februari någon gång :)

Idag har vi ju varit och hämtat våran nya lilla kisse :) Han är så snäll och go och superkelig! Vi valde ju mellan 6 katter så det var ju inget enkelt val, men nu vet jag att vi valde rätt iallafall! Goare kattunge får man leta efter :)
Han passar perfekt i våran "lilla" familj!

När vi kom hem gjorde vi våfflor och sen vart det läggdags för John & Felicia! Sista veckan nu som John jobbar dubbla pass. Ska bli så skönt att få se lite mer av honom sen! Vi ska försöka planera in någon tripp framöver så vi kan åka bort och bara ta det lugnt över en helg! Utan barn troligtvis för annars blir det inte så mycket vila hehe.

Imorgon ska jag träffa Anna! Kommer bli superskoj :)

Puss & Kram


Våran senaste familjemedlem



Är han inte för söt! Vi har inte kommit på något namn ännu, kanske någon som har något förslag? Tycker det är så svårt det här med namn.

Godmorgon!

Jag och Felicia har stigit upp, klätt på oss och ätit frukost! Twinsen sover fortfarande. Såna sjusovare :) Fast då får jag ju lite egentid med Felicia nu på morgonen och det är guld värt ♥ Nu sitter vi och myser framför chuggington på tv:n! Hon är så fin idag med flätor och allt! Och sina nya kläder som vi köpte för några dagar sen! Hon ser fram emot att få åka karuseller idag min stjärna.

Det kommer bli en bra dag idag!

Puss & Kram

Hakuna Matata

"Lämna ditt bakomflutna före dig"
Timon & Pumba

Kul med bobbycar


Kusin Vitamin


Torsdag 4/8-2011

Idag har vi varit inne i stan en runda! Kollade mest runt och träffade massa roligt folk som man pratade med :) När John slutade åkte vi på ett möte för vi ska jobba på ett bröllop på lördag så vi gick igenom allt som ska göras! Länge sen man jobbade nu så det ska bli riktigt kul!

Igår var Sandra, Noah och mamma här så vi tog fika med oss och gick bort och badade på badplatsen! Var riktigt skönt i vattnet och Clara satte sig med en gång. Ebba var däremot en liten badkruka så det dröjde innan hon gick i.



Imorgon ska vi in till stan och gå på Karl-oscar dagarna en runda. Felicia ska få åka lite karuseller och sånt :) När John skutar jobba ska vi åka till pappa och äta middag och sen blir det ner på stan igen så Felicia får kolla på stora idolen Erik Saade!

Nu ska jag städa lite!

Puss & Kram

Måndag igen

Då var det måndag igen och John har börjat jobba och Felicia har börjat på dagis! Och äntligen har sommaren kommit och förhoppningsvis tänker den stanna ett tag :) Synd bara att John inte har semester då. Men jag och twinsen får väl ha kul istället!

Idag har vi varit hemma hos syster och fikat. Har handlat lite också. Annars har det inte hänt så mycket mer!


Måndag 1/8-2011

 

RSS 2.0