Underverk

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.dopguiden.se%2Fmusik%2Fmp3%2Ftva_sma_underverk.mp3&h=UAQAapCTt


De bästa


Fotoböcker

Sitter och knåpar ihop fotoböcker till barnen! Det är lättare sagt än gjort och det tar en jäkla tid. Twinsen ska få varsin att ha i deras "prematurlådor" som jag har gjort till dem. Dem innehåller b.la deras första kläder, första nappen, första blöjan (oanvänd såklart), sonden, och lite annat. Sen ska fotoboken i där också som ett minne från när dem låg på neo! Får hoppas att dem uppskattar det sen när dem blir stora. Det hade jag gjort iallafall :) Felicia ska också få en såklart! Tror jag ska göra en till mig och John också. Är ju så kul för man kan ju göra precis hur man vill! Och jag tar mig aldrig tiden att framkalla bilder och sen sätta in i bilder. Eller framkallar bilder gör jag ju, men dem kommer aldrig in i albumet sen tyvärr. Tur att barnens farmor gör album lite hela tiden med barnen i! :)
Tror jag får ta en paus från fotoboks skapandet för ikväll och fortsätta imorgon istället. 

Idag har vi bara tagit det lugnt. Har plockat en massa kantareller! Vi har hittat superbra kantarellställen här ute i skogarna. Har hittat hur mycket som helst. Synd bara att barnen inte tycker det är lika kul att plocka svamp som vi, hehe. Och det blev såklart kantarelltoast till kvällsmat idag.

Imorgon funderar vi på att hitta på något kul, men vi vet inte vad bara. Kanske high chapparall eller nåt. Men vi får se helt enkelt. Kanske sitter inne och gör fotoböcker hela dagen :)

Nä nu ska jag kolla på lite tv innan jag går och lägger mig.

Puss & Kram


Fredag 29/7-2011

Och det betyder att det bara är 2 dagar kvar tills John börjar jobba igen =( Usch va semestern har gått fort!
Idag har vi haft finbesök av Marie, Manne, Viktoria och Teo! Käkade lunch och fika och hade det himla trevligt! Nu är John i tingsryd och hämtar nya bilen :) Det blev en röd opel corsa! Funkar alldeles utmärkt att ha som andra bil! Twinsen sover middag och jag sitter här och tar det lugnt.

Blir väl att städa lite sen kan jag tänka mig! Så tråkigt är det ju, men det är ju inget roligt väder idag heller så då kan man lika gärna vara inne och städa!

Twinsen börjar prata mer och mer, och dem härmas också! Dem växer och växer och nu börjar det bli dags att klippa deras hår! Snälla kan inte någon stanna tiden, det går för fort! Jag har ju inga bebisar längre utan nu är det 2 helt olika individer som har sin egen vilja. Och det är inte samma vilja kan jag lova! Clara går mest runt och ler hela dagarna. Hon lyser upp med hela ansiktet och öppnar gärna hela munnen när hon ler :) Ebba springer efter mig och John och vill gärna bli buren hela dagarna. Hon är inte lika självständig som Clara är, men det är ju iallafall skönt att inte båda är lika klängiga hehe  :)

Felicia är en duktig ung dam med en vilja av stål! Hon vet precis vad hon vill och hur hon ska få som hon vill också för den delen :) När inte trotsen kryper fram så är hon världens snällaste lilla tjej man kan tänka sig! Idag är hon hemma hos farmor och farfar och ska sova där tills imorgon! Snart börjar hon dagis igen och vardagen återgår till det normala! Twinsen ska vara hemma ett tag till så dem börjar inte på dagis förräns till årsskiftet! Ska börja ta ut vårdnadsbidrag för dem efter sommaren nu! Spara massa föräldrardagar som kan vara bra att ha sen till semester och lite sånt! Tror det var rätt beslut då läkarna inte tyckte att dem skulle börja dagis ännu pga. att dem fortfarande är så infektionskänsliga! Räcker med att dem tittar på sjuka människor så blir dem också sjuka! Så dem hade säkerligen missat så mycket nu ändå för att dem hade behövt vara hemma hela tiden så det är lika bra att skjuta på det då :)

Ikväll blir det mys med film och massa gott till det :)

Puss & Kram

Torsdag 21/7-2011

Igår var vi på ölands djurpark hela familjen! Var en supertrevlig dag! Barnen var jätte snälla och glada hela dagen. Felicia hade superkul och åkte massor med karuseller och badade och hade sig :) Till och med twinsen åkte lite karusell! Det tyckte dem var roligt :)

Idag har vi skickat massa brev, kollat bilar, rensat garderober, satt ihop möbler och massa annat! Har köpt overaller till twinsen idag också. Det gäller ju att vara ute i god tid hehe



Imorgon åker vi till karlshamn och östersjöfestivalen. Hoppas på fint väder bara, men tyvärr så tror jag att det ska regna. Och inatt skulle det visst åska, usch jag hatar åska och John är ju och jobbar då med...

Nu blir det lite film innan sängen!

Puss& Kram


Tisdag 19/7-2011

Idag var jag inne i stan (utan barn) med Maria och hennes pojkar :) Vi gick och kollade i lite affärer och sen blev det fika och lek i linnéparken! =)

Sen kom John och hämtade mig och då åkte vi och köpte nya skor till barnen! Åkte och handlade lite också! Blev lite färg och gångjärn och lite sånt till grinden som John bygger!

När vi kom hem badade jag barnen och John lagade mat. Blev varmrökt lax med nypotatis och citron/örtagårdssås. Hur gott som helst var det!

Nu håller jag på att tvätta och städa och imorgon bitti åker vi till ölands djurpark med syster med familj och mamma, kalle, Malin och Emil! :) Kommer bli helkul!



Dessa skorna blev det till twinsen, fast rosa då såklart :)

Måndag 18/7-2011

Idag tog vi en liten tripp till ikea! Handlade lite småsaker och en hylla till twinsens rum! Får hoppas att den passar där inne nu bara :) På hemvägen körde vi om tingsryd för vi skulle kolla på en bil. Vi ska byta ut saaben nu istället. Den kostar för jäkla mycket! Vår stora bil kan vi lyckligtvis behålla! Alla bilstolarna fick plats =)

Svängde även förbi Mylla och köpte klänningar till twinsen :) Nu får det inte bli mer kläder på ett tag.. Men det är ju så svårt! Är ute efter 2 stycken mössor som skrållan har på sig i "tjorven och skrållan" Den är ju bara såå söt och twinsen hade blivit supersöta i dem :)

När vi kom hem åkte v in till stan och gick på allsången. Var väl sådär idag, men Uno Svenningsson var ju bra iallafall! Twinsen sprang runt och flörtade med alla och Ebba dansade som bara den ♥ Felicia var på fotboll med farmor och farfar så hon hade det nog himla skoj :)

Funderar på att kolla på black swan nu innan jag går och lägger mig!



Puss & Kram

Äter pannkakor :)



Att det kan vara såhär kul att äta pannkakor :)

Oj oj oj

Redan en vecka sen jag skrev här.. Mycket har hänt! Vi har b.la vart i halmstad och även ullared! Åkte till halmstad i måndags eftermiddag! Innan det var vi på öron med Clara som fortfarande inte fick ett ok i rumpan =/ Ska dit igen i september så får vi se då helt enkelt! Han sa dock att hon hör med örat så hon behöver ingen hörapparat eller något men dem vill ändå få det där okejet :)

När vi kom till halmstad så gick vi ut och åt hela högen! Pappa var där och min syster med familj. Så trevligt så =) Sen gick vi till stugan och drack lite vin och sen var det läggdags. På tisdagen åkte vi till eurostop och tittade lite. På efermiddagen åkte jag och John hem för vi skulle på bio! Den var superbra. På onsdagen körde vi tillbaka till halmstad igen och då kom mamma, Kalle, Malin och Emil dit. Vi åkte till stan och gick lite och sen åkte vi hem och satt och pratade ett bra tag. På torsdagkvällen åkte vi hem igen för det var så dåligt väder tyvärr. Ja vi var ju på ullared också på torsdagen innan vi åkte hem :) Där var det folk kan jag lova. Men vi hittade enhel del ändå!

Här hemma har vi gjort fint i trädgården och igår klippte vi häcken! Det var behövligt för den var säkerligen 2  meter bred på vissa ställen. Alla grannarna kom förbi och sa hur fint det blev. Vi har verkligen fått världens bästa grannar. Alla är så trevliga och behöver man hjälp med något eller behöver låna något så ställer alla upp! Ett stort plus är ju att en granne har ju en flicka som är lika gammal som Felicia så dem brukar ju leka. Sen har dem en flicka till som är lika gammal som twinsen så dem kommer säkerligen också leka när dem blir lite äldre :)

Idag har vi varit och ätit god mat hos Johns föräldrar och Felicia ville stanna kvar så vi ska inte hämta henne förräns på tisdag! Kommer bli tomt men jag tror det kan vara skönt för henne att slippa sina småsyskon lite ibland också :) Sen på onsdag åker vi till öland och till helgen blir det östersjöfestivalen!

Twinsen har fått 2 nya tänder var (på samma ställe såklart). Tycker det är så häftigt att först får Ebba sina och sen någon vecka senare så kommer Claras. Och alltid 2 samtidigt också! Så nu har dem 6 små bissingar var. Och bitas det kan dem!

John är ute och snickrar ihop en grind och jag sitter här. Lugnt och skönt och barnen sover! Blir nog en bra film innan sängen!

Puss & Kram

Söndag 10/7-2011

Åh jag har så mycket ideér i mitt huvud på vad jag vill göra med huset! Några är b.la lägga nytt golv, bygga ut, tapetsera/måla om (igen), renovera toan uppe.. Ja och massa annat! När ska bara tiden finnas. Och pengarna då såklart! :) Nu håller iallafall John på att snickra ihop en grind så barnen inte kan springa ut på gatan. Sen ska han slinga mitt hår! Kan verkligen behövas!

Idag har vi inte gjort så mycket. Var inne i stan och handlade lite och bytte en buske vi köpte för länge sedan. Den har inte velat ta sig och det visade sig att den var ifrån en dålig leverans så det var inga problem alls att byta! Skönt när det är så. Så nu hoppas vi på att denna busken ska ta sig!

Johns föräldrar var här innan också och vi grillade och kollade på Felicia när hon hade "gympa"! Såg himla jobbigt ut iallafall.

Imorgon ska vi till öron med Clara igen! Hoppas på att dem får signal denna gången för annars blir det väl hörapparat antar jag! Fast vi vet ju att hon hör, men frågan är väl bara hur mycket!? Efter det åker vi till halmstad och stannar där tills tisdag em för sen ska vi hem och gå på bio! Harry potter blir det :) Wiii. Sen åker vi dit igen på onsdag och stannar troligtvis till fredag.

Får se om vi hinner med Teos 1-års kalas imorgon också! Mycket på en gång men det ska nog lösa sig :)

Måste klippa häck jä***n någon dag också! Haha. Den är sååå bred. Vi funderar på att ta bort lite och sätta staket istället, men vi får se! Det är ju så fint med häck men det är ju ett helvete och klippa den!

Nu ska jag kolla på film! Det blir "Life as we know it". Har hört att den ska vara bra så det hoppas jag på!



Holly Berenson (Katherine Heigl) är en lovande matleverantör i cateringbranschen och Eric Messer (Josh Duhamel) är en lika lovande sportchef på en TV station. Efter en katastrofal första date är det enda ha har gemensamt att de ogillar varandra samt att de båda älskar sin gemensamma guddotter Sophie. Men när de oväntat och plötsligt blir de enda Sophie har i hela världen, måste Holly och Eric lägga sina olikheter åt sidan. De måste lära sig jonglera sina karriärsambitioner och kolliderande sociala kalendrar, så att de kan hitta en gemensam grund att stå på medan de bor under samma tak.


Puss & Kram


Lördag 9/7-2011

Och idag är det mammas födelsedag! Stort grattis till dig ♥ Så ikväll ska vi dit och fira henne!

Igår var vi på tossiga bonnadan i ronneby! Var himla trevligt. Vi träffade mamma, Kalle, Malin och Emil där! Sen sprang vi på Jimmy, Mimmi och lilla Doris också :) Barnen var så himla snälla bara lite gnäll från Ebba som inte ville sitta i vagnen! Varför sitta i vagnen när man kan gå!?

Idag har vi varit ute på Evedal och innan det gick vi på stan en runda! Nu är vi hemma och fixar lite mat :) När vi kom hem så badade vi alla barnen! Först twinsen och sen Felicia! Och när Felicia badade så passade Clara på att ta hennes klubba, hennes dricka och slänga i hennes kläder i badkaret! Tossiga unge :) Felicia blev bara lite arg!


Skånes landskap


lite bilder från när jag och Felicia red


Torsdag 7/7-2011

Ja igår var vi ju på tosselilla. Var superkul! Vi badade, grillade, hoppade studsmatta, åkte karuseller, åkte båt, kollade på massa djur och hade det toppen! Var ju lite långt att köra bara men det gjorde inte så mycket när man hade så mycket att titta på! Skånes landskap är verkligen vackert! Skulle nästan kunna flytta dit bara för landskapets skull haha :)

Idag har vi varit och handlat en runda och köpt present till mamma som fyller år på lördag :) Sen har vi grillat och tvättat en himla massa men nu ska det bara torka också och sen var det klart för denna gången! Och sen börjar det om igen.....

Imorgon ska vi eventuellt åka och hälsa på Emine, Tomas och barnen! Var så länge sen nu så det hoppas vi på att det blir av! Sen är det ju tossiga bonnadagarna nu i helgen också! Och det måste man givetvis gå på, så det blir troligtvis en runda dit på lördag och på kvällen på lördag blir det kalas hos mamma!

Ska försöka ladda upp en massa bilder nu på de senaste dagarna :)




Fix och don

Imorgon åker vi till tomelilla och går på tosselilla med Mange, Sarah och barnen. Kommer bli superkul så nu håller vi på att packa för fullt! Badkläder, grillsaker, och massa annat! Så nu hoppas vi bara på fint väder, men enligt SMHI så ska det ju vara det imorgon =) Vi har köpt en tv/dvd till bilen idag som Felicia kan titta på! Är ju alltid drygt för barnen att åka så långt så hoppas att detta kommer underlätta!

Igår var vi ute hos Olle och Linda och hälsade på! Och håll i hatten nu men jag red! Så länge sen jag var uppe på en häst nu så jag trodde jag skulle ha glömt bort allt, men det gick faktiskt bra! Var jätte kul iallafall =) Men det känns ju i benen idag! Bra träning det där.

Idag har vi varit i strandbjörket och rastat barnen =) Ebba och Clara blev helt tokiga i rutschkanan så det gick knappt få dem där ifrån, hehe :) Sen åkte vi hem till Johns föräldrar och åt mat! Gott var det =)

Kommer snart bilder från gårdagen!

Städat!

Nu har jag städat hela huset! Eller iallafall dammsugit och svabbat golven! Men det är jobbigt nog bara det :) Ska tvätta lite snart också. Ett evighetsprojekt! Vi har även hunnit med att klippa gräsmattan och John har byggt en liten trappa utanför ytterdörren! Blev jättebra =) Igår var vi ute och klippte massa träd och buskar och grejer. Gick nog inte in förräns klockan var 23 eller nåt! Men bra blir det =) Fast fortfarande mycket kvar att göra.

Nu kokar vi äppelmos. Det var ju så poppis sist så då är det klart att dem ska få mer! Vad gör man inte för sina barn ♥

Har två nakenfisar som springer runt här nu! Det är ju kvavt så dem blir ju supersvettiga så fort man bara funderar på att ta på dem kläder! Så det blir enhel del bad så dem får svalka sig lite! Men dem älskar ju att bada så det gör ju inget! Clara blir som tokig i badet. Skvätter och gapar o skriker och har hur kul som helst! Ebba biter henne när hon skvätter vatten på henne. Inte lika snällt kanske!


Rösta på min klänning

Mina designade klänning på NELLY.COM

♥♥♥


Lördag 2/7-2011

Idag har vi inte gjort ett skit känns det som! Eller jo lite kanske. Vi var hos Johns föräldrar en runda och fikade lite! Felicia ville stanna kvar när vi åkte så det fick hon. Vi åkte och handlade lite och sen åkte vi hem! Det har ringt en massa folk idag om våra blocket annonser, så det är ju kul! Lite extra pengar i semesterkassan :)


En jätte rolig grej som jag har blivit medlem i är buzzador! Man får hem olika produkter att testa själv och även till sina vänner! Det kan vara vad som helst t.ex schampo, kaffe, smoothies etc, etc.. Allt mellan himmel och jord! Så bli medlemmar ni också, det är helt gratis!

http://www.buzzador.com?refstr=Soofie87&lang=SE

Dikt

So many good things come in pairs,
like ears and socks and panda bears.
But best of all are sets of twins,
with extra laughter, double grins.

There's so much fun in having two
with twice as many points of view.
So much alike, forever linked,
And yet they're also quite distinct.

They share a birthday and a name,
but moods and tempers aren't the same.
Although at times they may dispute,
their loyalty is absolute.

From days of youth till life is done,
it's one for both and both for one.
We're all quite novel and precise,
but special folks ~ God made twice

Mätt & Go :)

Var supergott med fisksoppa även idag! Tänkte dela med mig av receptet för den är verkligen värd att prova :)

*Stek morötter, lök, purjulök i smör en liten stund (i en kastrull)

*Häll på vatten och 2 fiskbuljongtärningar och 1 grönsaksbuljongtärning

*I med lite vitt vin (det du tycker bäst om)

*Koka en stund tills morötterna är lite halvmjuka

*I med mjölk och grädde ungefär 50/50 (hur mycket av varje får man själv bestämma)

*Till sist ska fisken i. Vi brukar ha lax och torsk eller kolja men det är en smaksak vad man tycker om för fisk! Räkor funkar också alldeles utmärkt att ha i, men de ska inte i förräns slutet!

*Koka alltihop tills fisken är färdig (ca 5-7 min)

*krydda med dill och eventuellt mer fiskbuljong, Beror på hur mycket smak man
vill ha

Jätte gott att servera med vitlöksbröd :)



Handlat!

Japp nu har jag vart och handlat och det blir fisksoppa till kvällsmat idag! Fy tusan så gott :) Jag och John har börjat vårt nyttiga liv nu så nu är det nyttig mat, promenader och träning som gäller! Har satt ihop ett eget träningsschema som vi ska göra så får vi väl hoppas att man blir lite smärt och fin snart :)

Mest träning på Mage, rumpa, lår och rygg blir det!

Dags och byta blöja!

Puss & Kram

Fredag 1/7-2011

Nu börjar man sakta men säkert känna sig normal igen efter gårdagen! Var på stan med ett gäng härliga mammor och vi hade superkul! Blev kanske lite mycket vin men va fan man lever bara en gång! Blev väldigt många skratt under kvällen! Precis vad man behöver ibland =)

På dagen igår var vi på 1-års kalas hos lilla Vera! Där bjöds det på både våfflor, kakor och paj! Jisses så gott det var och trevligt! Tog Felicia med mig denna gången för det var flera andra mammor som hade äldre barn med sig och dem lekte så fint allihopa!

Snart kommer Andreas och Linda hit och hälsar på lite. Måste in till stan och köpa kaffe...

Bilder från igår :)


RSS 2.0