Gör om, gör rätt



Nya tapeten på ungarnas lekrum! Clara tyckte tydligen inte att pappa hade gjort ett bra jobb :)

Dags och röra på fläsket!!

Nu har jag bestämt mig! På tisdagar och torsdagar har vi "gympa" här i Åryd och nu har jag bestämt mig för att börja med det. Det kan vara allt ifrån aerobics till Yoga och allt möjligt har jag fattat det som så det ska bli skönt att komma igång lite.

Idag var mamma här med en julkalender till Felicia som hon har fixat själv. Felicia ser verkligen fram emot att få öppna sin kalender och hon känner sig nog väldigt stor nu då Ebba & Clara inte får ha någon kalender ännu. Lite för små för godis och småsaker ännu!

När John kom hem åt vi middag och sen åkte vi till City Gross och handlade. City gross är en sån affär som jag älskar att strosa runt i, men ska jag storhandla så åker jag till Maxi. Känns mer praktiskt på något sett. Inte lika stort och man hittar alla grejer. Det gör jag inte på city gross. Och Willys vill jag inte bara tänka på då dom renoverar hela affären just nu. Håller mig helst borta från den affären för tillfället.

Igår fyllde min älskade systerson Noah 2 år! Sötare pojke får man leta efter. Han var väldigt glad över att fylla 2 och på lördag ska vi fira honom med släkten och massa tårta ska han få såklart

På fredag ska jag nog försöka mig på att ta ett julkort på barnen. Hur nu detta ska gå, men det får gå helt enkelt! Felicia styr väl upp det hela som vanligt. Du gör så och du gör så :) Vad ska det bli av detta barn? Nåt stort ♥♥
Igår satt jag och Felicia och sjöng i bilen och då säger hon; mamma du är hopplös, jag vill inte leka med dig mer! Är jag så himla dålig på att sjunga?? Haha, ett gott skratt fick jag mig iallafall.

Nu tror jag att de flesta sitter och tittar på greys anatomy, men inte jag för jag har redan sett det. och vilket sorgligt avsnitt... :( Älskar den serien.

Igår beställde jag massa kläder från pomp de lux! Det var ju för sjutton 50% rea på allt nu så jag beställde hur mycket som helst *oups* Kan inte hjälpa det, är helt kär i deras kläder.


Allt och inget

Tjohoo nu håller vi på att tapetsera här hemma! Eller rättare sagt älskling har tapetserat! Och det blir så jäkla bra. Helt sjukt hur lite nya tapeter kan ändra ett rum så mycket! Me like.

Nu ska vi bara få klart köket någon jäkla gång också. Efter det ska vi ta toaletten uppe :) Mycket projekt på g.
Sen nästa sommar så ska vi fixa massor ute också. Kommer bli så fint! Älskar vårt fina hus.

I går var vi nere på julskyltningen i stan. Jag och Felicia var nere med mamma, kalle, Sandra, Mattias, Noah och Thelma. Men det var verkligen ingenting och ha. Och det kändes som vi skulle blåsa iväg för det var sånt satans väder igår. Men vi klarade oss. Något som är skönt är att när man är inne i vårat hus så märker man ingenting av vädret ute! Ofta så brukar man ju höra blåsten och det brukar darra lite i fönstrena, men icke! Och jag klagar inte.
Annars har vi rensat mycket i helgen. Sålt massa barnkläder, städat förrådet och såna tråkiga saker som man måste göra, men som man aldrig gör! Nu hade vi väntat länge nog och det märktes kan jag lova. Helt sjukt va man samlar på sig mycket grejer. Hittade massa grejer i förrådet som man hade glömt bort att man hade. Man gör ju så att man lägger grejerna i en viss låda och ställer den på ett visst ställe och sen säger man till sig själv att det kommer man ju komma ihåg tills man ska ha det. Jo eller hur... Får nog börja sätta sändare på mina grejer om jag ska hitta dom!

Sen ska man ju köpa massa julklappar också. Har köpt endel men har några kvar! Har inte fått någon julkänsla ännu i år tyvärr men förhoppningsvis dyker den upp snart! Ska fixa lite julgodis i veckan och baka lite annat smått och gott och då brukar ju julkänslorna infinna sig.

Nu ska jag dammsuga. Kanske lite sent men skit samma! Också så skönt när man bor i hus är att man kan göra VAD MAN VILL, NÄR MAN VILL!!!!!

Puss & Kram


Måndag 14/11-2011

Idag tog jag alla mina barn med mig och åkte in till stan. Felicia lovade att hjälpa mig och mycket riktigt det gjorde hon! Är så stolt att jag har fått en sån duktig dotter. Och det skönaste av allt är att hennes trots har försvunnit nästan helt. Ingen är gladare än jag :) Men snart börjar väl twinsen.. Får bara hoppas att det blir en mild trotsperiod för annars går jag under jorden.

Vi passade på att handla lite också när vi ändå var i stan, och sen var det bara hem och börja baka för mamma, Kalle och Malin skulle komma på fika. Och lämna granris till mig som jag ska göra en dörrkrans med. Blir av silvergran!

På torsdag ska vi åka till ullared och julhandla :) För det är säkert ingen annan familj som åker dit och gör det nu. På det sättet är vi ganska så unika, jag och min familj! :P

Jag har fastnat i bästa serien nu. Sons of Anarchy. Så sjukt bra! I lördags satt jag och John uppe till 3.30 för vi kunde inte slita oss. Helt sjukt! Men är glad att jag äntligen har hittat en serie som vi kan kolla på ihop. Han brukar ju inte älska mina serier direkt så det är skoj :)

Bjuder på en bild på mina tokiga barn och sen blir det SOA igen :)



Syskonkärlek

Torsdag 10/11-2011

Idag har vi pratat med öronläkaren igen. Så på onsdag den 16/11 ska vi dit och prova ut hörapparater. Höger öra ska ha 30 db och vänster öra ska ha 50 db. Inte jätte dåliga värden, men tillräckligt dåliga för att inte göra något åt det sa läkaren.

Snart kommer John och Felicia hem och då ska vi åka till husebys julmarknad. Det är så mysigt att gå där! Självklart kommer det inhandlas husebys egen glögg.

Nu ska jag börja göra mig och twinsen i ordning.

Puss & Kram


Uppdatering...

När vi kom tillbaka till öron så gick vi till uppvaket dit Clara kom efter en stund! Hon sov i ca 45 min där! Allt hade gått bra men när hon hade fått petidin som är ett starkt smärtstillande medel så slutade hon att andas några andetag men hon började fort igen som tur är! De sa att eftersom hon är prematur så är hon extra känslig mot såna läkemedel!

När vi hade gått därifrån så ringde läkaren efter ett tag och berättade vad de hade gjort m.m! Det dem har gjort är att de har lyssnat på hur hjärnan uppfattar ljud. Clara hade vätska bakom trumhinnan på ena örat så där fick hon ett rör inopererat.

Hon kommer få hörapparat på båda öronen så imorgon ringer läkaren igen och då ska vi bestämma en tid så ska vi komma och göra en avgjutning på örat och därefter skapa en hörapparat som passar henne! Det kommer bli världens minsta hörapparat. Han sa även att i senare livet kan det bli så att hon slipper hörapparaten :) Men det är skönt att de har upptäckt detta nu så hon kan få den hjälp hon behöver för hör man dåligt så kan man få väldigt svårt att prata.

Vi ska på återkontroll till läkaren 2 ggr/år för att följa upp vad som händer + att vi ska till en annan läkare några till gånger om året och göra regelbundna undersökningar.

Så detta var i det stora hela vad som hände idag. Inte riktigt vad jag hade väntat mig, men huvudsaken är att hon kommer höra bra. Sen blir vi de jobbiga föräldrarna som ska tjata om hörselslingor i taket överallt, hehe!


På operation

Just nu i skrivande stund ligger Clara på operationsbordet! Vi fick vara med när de gav narkosen men nu är det bara att vänta på att de ska bli klara! Jag och John gick och köpte lite fika på pressbyrån och nu sitter vi i entrén och fikar :) och väntar och väntar! Och har en enorm knut i magen men jag hoppas den försvinner snart. Uppdaterar senare när allt är klart och jag vet hur det har gått!!


God natt

Dags och sova! Upp tidigt imorgon. Ska först lämna Ebba hos mormor och sen ska vi vara på operation vid 7.30! Felicia sover hos farmor och farfar inatt så kör de henne till dagis imorgon bitti! Blev enklast så. Synd bara att jag inte är trött! Är verkligen en nattmänniska. Men det får väl gå helt enkelt.


Grått och trist!

Hua vilken trist och grå dag det är idag! Får bli en hemmadag med busarna. Möjligt att det blir en sväng in till stan lite senare, men det märker vi :) hade varit skönt och bara ligga i sängen och dra sig hela dagen, men icke!!!

Imorgon är det dags för Claras narkos! Usch va tiden har gått fort, jag tyckte ju att det var gott om tid att förbereda sig mentalt på detta men tji fick jag. Men det kommer gå bra!


Dagen

Kom nyss hem. Har varit ute och ätit med mammorna, vilket var supertrevligt som vanligt! Sen åkte jag till mamma och var där ett bra tag och nu är jag hemma.

Annars har jag städat lite idag och tvättat. Barnen har bråkat mest hela dagen tycker jag. Twinsen får inte röra Felicias grejer för henne och då blir de ledsna osv, osv... Felicia har blivit så himla kaxig på sista tiden, hehe! Säger man t.ex att hon ska städa så säger hon; det tänker jag inte alls! Då säger jag att det ska du visst och då säger hon vill jag inte så vill jag inte! Ganska roligt ibland dock så man kan ju inte låta bli att skratta. Tillslut så brukar hon ju lyssna iallafall :) Den värsta trotsen har försvunnit nu och det är SÅ skönt! Hoppas det dröjer tills den kommer tillbaka.

Twinsen kom på en ny "rolig" lek idag. Banka deras huvuden i varandra! Jisses så kul det var tyckte dem. Kan de inte leka någon lite mildare lek.. Riktiga busungar är vad jag har! Men världens bästa och underbaraste busungar som finns i denna världen.

Nu blir det senaste avsnittet av The walking dead innan sängen.

Puss & Kram


Buzzador

Jag har sagt det innan och jag säger det igen! Bli en buzzador. Det är superkul och man får hem grejer gratis som man kan testa och berätta om. Just nu håller jag på att buzza om Natusan bedtime bath & oil, och jag kan bara säga vilken grej! Doftar underbart gott och barnen blir alldeles lugna när man har badat dem med detta! Somnar mycket bättre och verkar vara mer avslappnade. Jag har massa rabattkunponger här hemma att dela ut så hojta till om ni vill ha!!




Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Soofie87):

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Soofie87>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Soofie87</a>

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:

http://www.buzzador.com?refstr=Soofie87&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=Soofie87&lang=SE</a>

 

 


Till alla tjejer

Få hem gratis tamponger varje månad! Det enda man behöver göra är att svara på en undersökning efter varje utskick. Supersmidigt att få det rätt ner i brevlådan och det är ju såklart GRATIS!!!

http://www.tamponsforfree.se/Home.aspx


Måndag 7/11-2011

Idag var det segt att stiga upp! Kan ju vara för att jag var uppe så länge igår. Felicia väckte mig idag genom att säga nu är det ljust ute mamma så nu är det morgon, dags att stiga upp! Så det var bara att göra som hon sa :) Sen gick vi ner och åt lite frukost och nu myser vi framför tv:n till lite barnprogram. Twinsen springer omkring och leker. Blir nog bara en massa hemmamys idag. Kanske bakar något, vem vet!? Men ikväll blir det ju mat med mammorna :) Kul, kul!

Snart dags att börja med maten. Undrar vad man ska hitta på för skoj idag! Är ju alltid så svårt att komma på vad man ska äta för något!!

Jaja jag tänkte tipsa om några bra serier som jag kollar/ har kollat på:

Sons of Anarchy - En man i hans tidiga 30-talet kämpar för att hitta en balans i sitt liv mellan att vara en ny pappa och hans medverkan i en mc-klubb

Vampire Diaries - Om en high school tjej slits mellan två vampyr bröder

True Blood - Beläget i den fiktiva staden Bon Temps, upptäcker Sookie Stackhouse, en servitris, en ny värld av varelser när hon förälskar sig i Bill Compton, en vampyr

One tree hill - Denna serie följer den händelserika liv av några high-school barn i Tree Hill, en liten men inte alltför tyst stad i North Carolina, där den största källa till stolthet är high school basket laget, Ravens

The walking dead - Polis Rick Grimes leder en grupp av överlevande i en värld invaderad av zombies


Jag är ju sån att börja jag kolla på något bra så blir jag ju helt fast! Man får passa på när barnen sover :) Så finns det någon annan som har tips på bra serier, säg gärna till!

Bäst att gå och se vad twinsen hittar på för bus!

Puss & Kram


Testing!

Testar att blogga från mobilen igen! Riktigt skoj, kanske blir min nys grej, hehe :) nä nu ska jag iallafall sova för klockan sprang iväg som bara den! Mycket spännande i soa!

Puss & kram


Söndag 6/11-2011

Gó kväll! Helgen har varit toppen. Jag och älskling har firat 7 år så vi var ute och åt god mat och gick på bio! Så mysigt och skönt att komma iväg lite. Vi har även donat mycket i trädgården, gjort det fint och räfsat nu innan snön kommer! Bilen har vi också städat så det känns skönt. Troligtvis har vi sålt en bilbarnstol idag också så det är jätte bra! Massa extra pengar tills vi ska åka till ullared.

Imorgon ska jag ut och äta med mammorna på fyra krogar. Så det blir troligtvis lite vin och massa prat! Kommer bli jätte skoj och vi är ett stort gäng som ska med också. Endel som man inte har träffat på ett tag och det är ju alltid kul att ses igen!

På onsdag ska Clara sövas. Usch så fort jag tänker på det får jag en knut i magen men risken är ju så liten att det kommer hända något så jag måste bara pränta in det i mitt huvud. Ebba får vara hos sin mormor under tiden och Felicia är ju på dagis så man bara kan ägna sig åt Clara. Fast vi får väl iofs inte vara med meddans dem gör operationen men ändå!

Det börjar verkligen klia i fingrarna nu med att börja julhandla så det får nog bli en runda in till stan i veckan och kolla runt lite. Så mysigt att gå runt på stan nu när det är mörkare ute tycker jag. Får verkligen julkänsla av det! Fast det är ett tag kvar, men vad gör det.

Sen tycker jag att ni ska rösta på Broqvist konditori så att de blir årets café i år igen!
Sms:a VAX 61 till nummer 72456

Nu blir det lite Sons of Anarchy :) Mycket bra serie.

Puss & Kram


RSS 2.0